vrijdag 30 maart 2018

Over scheerschuim, jaszakschatten en coole installaties

Vakantie betekent hier meestal heerlijk luieren, knutselen en kliederen. Nu de hype van het slijm maken wat is gaan liggen, zijn scheerschuim en natuurzeep aan de beurt. Oh ja, en karton, dat blijft hier gewoon een topper.

Schilderen met scheerschuim


Supertof om te doen en nog eens eenvoudig ook. Neem een grote schaal en voorzie deze van een laagje bakpapier. Een heerlijke laag scheerschuim erop en dan verf in alle kleurtjes van de regenboog toevoegen (Tenzij je een ietwat ingetogener kleurenpatroon wenst natuurlijk). Met een tandenstoker teken je leuke lijnen. Leg nu je vorm (wij kozen voor dolfijnen en schildpadden) of je tekenpapier (dan kan je nadien volgens je eigen fantasie vormen knippen) op het scheerschuim en duw zachtjes. Haal het papier weg, draai het om. Verwijder nu met een klein trekkertje het teveel aan scheerschuim en geniet van het mooi kleurenpatroon.

 


 
Een wolmanteltje maken voor jaszakschatten


Het stond al even op het verlanglijstje: zachte wolmanteltjes maken voor de jaszakschatten (lees stenen en gruis dat op onverklaarbare - niet dus - wijze in de jaszakken belandt). Met natuurzeep, warm water en wolvilt gingen we aan de slag. 
Maak de wol nat en wrijf de wolvezels stevig in elkaar met behulp van het water en de natuurzeep. Neem een jaszakschat of steen naar wens en 'boetseer' de in elkaar gewreven vezels rond de steen. 
Laat goed drogen. 

Nog een leuke knutseltip is gezichten en figuren tekenen op de stenen en zo je eigen vertelstenen maken.Coole installatie
Tot slot een coole installatie waar je alvast een portie doorzettingvermogen, zorgvuldigheid en geduld voor nodig hebt. Jef kwam een tijdje terug met het plan om een snoepjesautomaat te maken. Met behulp van de filmpjes van Mini Gear op You Tube ging hij aan de slag. Genieten was het! De kauwgomballenautomaat werkt!

Nu maar eens verder werk maken van onze Oreo-automaat... 

Andere leuk knutselideetjes voor regenachtige en zonnige dagen nodig? Neem gerust een kijkje bij het DIY - alfabet.

Have fun!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten