Over ons

Ons verhaal


Wat ooit begon als een bescheiden webwinkeltje met kleurrijke hebbedingen en interieuraccessoires, groeit nu langzaam maar zeker uit tot een heuse yogapraktijk voor kinderen en tieners. Daarnaast zullen er ook tal van nieuwe activiteiten als kinder- en jongerencoaching, reikisessies en  crea(c)tieve workshops ‘Snubbelbubbelland’ komen binnenwaaien. 

En dat gebeurt allemaal niet zomaar out of the blue. Integendeel, het is een samenkomen  van lang gekoesterde dromen en opgebouwde (levens)ervaringen.

Na mijn studie Germaanse Talen, nu 14 jaar geleden, maakte ik immers één van mijn grote jeugddromen waar en ging meteen als leerkracht in het traditioneel onderwijs aan de slag om zeven jaar later, met al mijn verworven kennis en kunde, de overstap naar het freinetonderwijs te wagen. Niet eens zo’n verrassing als je weet dat liefde voor creativiteit en dynamische jongereneducatie mijn belangrijkste drijfveren zijn. 

In die beginjaren botste ik ook, als bij toeval, manlief tegen het lijf en samen fantaseerden en keuvelden we over een gezamenlijk levensproject: het opstarten van een ‘doenderij’. Een creatieve ontmoetingsplaats in een gezellig en praktisch ingericht huis waarin we samen konden leven en werken, ergens midden in de natuur, met een ecologische groentetuin, scharrelende en huppelende neerhofdieren en speelruilmte voor onze twee schatten van kinderen. We zagen het al helemaal voor ons, maar ergens onderweg werd deze droom waar we vol overgave aan wilden werken, jammerlijk doorkruist door veeleisende en aanhoudende familiale spanningen en omstandigheden. 

Na lang volhouden en gedreven weerstand bieden, werd ik in het najaar van 2014 geveld door een zware burn-out en kon ik niet anders dan gas terugnemen en tijd nemen om voldoende op adem en bij mezelf te komen. Na een woelige periode nam ik zelf mijn herstel in handen en kwam, op aanraden van manlief, in contact met Het Huis van Eden waar ik enkele ontspannende reikibehandelingen volgde. Aangenaam verrast door de verhelderende effecten ervan, leerde ik opnieuw en steeds beter contact maken met mezelf en mijn diepste verlangens. Opeens vormde een burn-out niet langer een obstakel maar was het eerder een uitgelezen kans om nieuwe ervaringen en inzichten op te doen.

Te lang was ik  maar al te druk met vanalles en nog wat in de weer geweest, nam ik zelden de tijd om eens even stil te staan bij de dingen, liep ik weg van de voortdurende familiale spanningen en stresssituaties. Kortom, ik liet me leven in plaats van mijn leven zelf in handen te nemen. De reikibehandelingen, de cursussen kundaliniyoga, hartmediatie, ademhalingstechnieken en kinderyoga hebben me, samen met de vele gesprekken met dokter, cursusbegeleiders en manlief, geholpen om het heft terug in eigen handen te nemen om stap voor stap mijn droom werkelijk waar te maken en te leven.

Vandaar dus mijn keuze om Snubbelbubbel verder uit te bouwen tot uithangbord en inspiratiebron van onze ‘mini-stadsdoenderij’: een plaats waar kinderen en jongeren zichzelf in al hun talentvolle, creatieve en ontspannen veelzijdigheid kunnen ontdekken.
Daarom stellen we vanaf augustus onze bescheiden stadswoning open voor het grote publiek door het organiseren van workshops en starten we in het najaar met yoga- en ontspanningsinitiaties alsook online coaching en zien we verder wel wat de toekomst nog meer voor ons in petto heeft. 


Wie woont er ten huize Snubbelbubbel?


Evi houdt van creativiteit, schrijven en kleur, heeft een passie voor DIY, lesgeven en yoga en komt tot rust aan de kust en in de natuur. Biedt onder de naam Snubbelbubbel workshops, kinder - en tieneryoga aan en verdiept zich momenteel in reiki en de therapeutische werking van yoga. Wil in de toekomst nog tal van cursussen volgen: coaching voor hoogbegaafden, zeefdrukken, juwelen ontwerpen, leren leren..., maar leert elke dag dat stap voor stap best wel ok is.


Davy is de naam, maar hier wordt hij ook wel manlief genoemd. Manlief heeft een voorliefde voor de natuur en voelt in het voorjaar steevast tuinierderskriebelingen. Houdt zich bezig met ons bescheiden stadstuintje, poetst en tovert vaak lekkers op tafel. Werkte ooit als qualityspecialist, maar verdiept zich al een leven lang in yoga, meditatie, EFT, Human Givens, Boeddhistische psychologie... Is reeds een hele tijd druk met MUYOHA, ook wel Multiply your happiness en biedt weldra coaching, lekkere thee en ontspanningsactiviteiten aan. Muyoha en Snubbelbubbel slaan de handen in elkaar en vormen de basis van onze 'doenderij'.Onze Jef is een negenjarige in hart en nieren. Hij houdt van de scouts, tekenen, ravotten, tv-kijken. Helemaal gelukkig wordt hij van papier, karton, een blok hout, een zakmes en ductape. Van lezen is hij niet zo zot, maar leergierig is hij wel, zo lang het maar fameus vooruitgaat, want anders begint hij zich te vervelen. Vindt steun bij zijn krachtdier, filosofeert af en toe over de toekomst, kan niet tegen onrecht en wil ornitholoog worden, hoewel dat misschien nog wel zal wijzigen.


Ons Lily-Alice is vijf en heeft een klein beetje last van de onderwijsgenen. Gaat dolgraag naar school, maar een schooldag duurt voor haar nooit lang genoeg. Zij komt thuis en speelt schooltje tot het slapengaan. Helemaal anders dan de grote broer dus. Daarnaast is ze verzot op knutselen en schoon stofkes, geeft ze mama regelmatig de opdracht om nieuwe kleren of logeertaskes te maken, en is ze zelf voortdurend aan het tekenen of schilderen. Heeft sinds kort de liefde voor yoga ontdekt en geniet van verhalen. Zij wil later een 'mamajuf' worden = samen met haar liefje, want dat heeft ze al, wil ze twee of vier kindjes en ze gaat dan lesgeven in de klas van mama. Ze klinkt alvast vastberaden.


Praktisch

Snubbelbubbel
Evi Saerens
Jan Bolstraat 22
2800 Mechelen
0494337851
snubbelbubbel@yahoo.com
handelsregisternummer: 0840.898.839


1 opmerking:

  1. Mooie creatieve familie en Evi als liefste bezoeker aan onze stand (Transmissions) in Body&Soul 2018. Moge jullie bijdrage mee deze wereld sneller helpen veranderen.
    Hugo

    BeantwoordenVerwijderen