zaterdag 2 juni 2018

Yoga voor blije examens

Het aftellen naar een zonovergoten vakantie met heerlijke luiermomenten kan beginnen... 

Klinkt als muziek in de oren... Misschien een beetje kort door de bocht ook, zeker als je weet dat jou nog een periode van studeren, regelmaat, structuur en zelfdiscipline wacht. 

Ook de titel van deze blog had wel wat realistischer kunnen klinken, niet? Wie vernoemt nu de woorden blij en examens in één adem? 

Herken jij jezelf in het plaatje hiernaast en voel je nog de moed en de goesting om verder te lezen? Doen dan! 




Dat yoga een wondermiddel is, ga je me niet horen zeggen. Dat yoga ervoor zal zorgen dat je glansrijk slaagt voor je examens ga je me evenmin horen roepen. 

Maar wat dan wel?  

Yoga, meditatie, gedachtekracht en ademtechnieken kunnen jou helpen om in drukke stressvolle periodes het hoofd koel te houden. Naast een heerlijk ontspannend effect, hebben tal van yogahoudingen ook een positieve invloed op hoofd- en buikpijn, vermoeidheid... 

Heb je een energieboost nodig, kies dan voor "Adem je fit". Heb je last van pieker-, misschien zelfs faalgedachten, of rug- of hoofdpijn, dan biedt de "Zittende Vooroverbuiging" hulp. Dwaalt je aandacht voortdurend af? Ga dan voor de "Aandachtige Stevige Boom." Zijn doorzettingsvermogen en goesting zoek, transformeer jezelf dan in een krachtige "Krijger". Kan je de slaap moeilijk vatten, maak dan even tijd voor de "Relax Kaars". 






Ontvang je deze en nog andere oefeningen graag in een boekje? Dat kan. Stuur even een mailtje naar snubbelbubbel@yahoo.com en ik bezorg je met plezier een overzichtje met oefeningen en algemene tips in handig kaartenformaat. Even knippen, gaatje erin en je kan ermee aan de slag.



Hartegroet en succes met de examens!

1 opmerking:

  1. Zalig artikel, zowel voor een docent als een mama in studeermodus met student in huis.

    BeantwoordenVerwijderen