zaterdag 14 juli 2012

Echte mannen en pittige dames weten waarom!

Ook jongens vinden stofkes en stikken cool...

Eerder deze week kwam Jef thuis met een monster dat hij tijdens een grabbelpasactiviteit had gemaakt. Hij vond het cool, maar toch ook een beetje jammer dat ze niet met een echt 'stikmachien' hadden mogen werken. Misschien kon mama hem dat wel leren en misschien was het wel een leuk idee om monsterknuffeltjes te maken als één van zijn vriendjes kwam logeren...
Vandaag was het dan zover. Het vriendje kwam logeren en jawel de weergoden waren Jef goedgezind, want buitenspelen zat er echt niet in.

Monsters zijn tof omdat:

- als ze één oog hebben, grappig zijn (Jef)
- als ze een pomponoog hebben, schattig zijn (ikke)
- als ze twee ogen hebben, gewoon op mensen lijken 
- als ze veel ogen hebben, enge geesten op een afstand houden (Jef)
- als ze veel en vieze tanden hebben, gewoon griezelig zijn (viendje)

Stikken is tof omdat:
- het een beetje gevaarlijk is (vriendje en Jef)

Aangevuld met  'toverstrijkstof' (flockfolie)vormden de monsterfantasieën de ideale ingrediënten voor een namiddag dolle pret!


PS: en voor de mama's nog één extra ingrediënt: geduld

Twee echte mannen en een pittig madammeke namen een duik in de restjesdoos en wat later lagen knaloranje stof met witte bollekes en grasgroene stof klaar op de strijkplank. Lily koos een paars lapje met witte bloemekes en een geel vichystofke. 

Van de oranje en de paarse stof werden twee lappen van 36 x 22 cm geknipt. Van de groene en de gele vichy een lap van 30 x 22 cm. De lapjes werden met de goede zijden op elkaar gespeld en les één: "ongeveer recht stikken" kon beginnen. Nu, monsters mogen een beetje scheef zijn... dus dat lukte vrij goed.

Na les 1 hadden vooral de jongens even nood aan pauze... 10 minuten later zaten ze echter alweer aan tafel om hun monster verder vorm te geven. Zij kozen er resoluut voor om met de toverstrijkstof aan de slag te gaan. Lily wilde het pomponoog wel eens proberen...Nadien werd de flockfolie vastgezet met het strijkijzer en werd het monstergezicht met de goede zijden van de stof op elkaar gespeld. Een opening werd voorzien en les 2: "al iets rechter stikken" kon beginnen. Nu moesten de knuffels enkel nog omgedraaid en gevuld worden.De vulopeningen werden door mij gestikt en  jawel na dik twee uur "monsters maken" zaten er zes in de zetel te genieten van een snoepje en een film.


Laat het nu maar regenen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten