woensdag 20 februari 2013

DIY cadeautjes

Niets zo leuk als cadeautjes krijgen... Hoewel, cadeautjes geven? Hmm, het zijn twee geduchte concurrenten volgens mij. Toen vorige week de bakvormpjes van het Deense merk Speedtsberg arriveerden, was Lily meteen verknocht aan de kleine, schattige en kleurrijke modelletjes en ik moet toegeven dat ook ik maar al te graag aan de slag wilde met deze snoezige dingetjes.

We besloten yoghurtcakejes te maken: 250 gram zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, 250 gram suiker en 250 milliliter yoghurt, mixen, 7 minuutjes in de oven op 180°C (afhankelijk van de grootte van de cakevorm - de olifant gemiddeld 14 minuten) en klaar is kees.

 

De cakejes maakten deel uit van een groter project. We gingen die week immers op uitgesteld babybezoek en die avond wilde ik ook een vriendin die de passie van het bakken heeft ontdekt, verrassen met een klein, maar fijn presentje. Stiekem koop ik af en toe een 'flow' dubbel, ééntje die onaangeroerd moet blijven omdat ik het zo'n mooi magazine vind en ééntje om in te knippen, gewoon omdat je de mooiste labels en versieringen vaak zelf kan maken. Met een vlindervormpje tekenden Lily en ik wat kleurrijke vlinders, knipten deze nadien uit om er tot slot onze cadeautjes mee te versieren. De cakejes gingen in een ouderwets bruin zakje voorzien van een vrolijke vlinder.


                                    Houten rups: http://www.snubbelbubbel.com/c-1598650/spelen
                                    Flow: http://www.flowmagazine.nl/
                                    Tafelkleed: dit tafelkleed van Bungalow vond ik bij roseMamuze in Mechelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten