dinsdag 2 april 2013

Pinspiratie

Laatst vroeg manlief wanneer ik al dat 'gepin' nu eens in de praktijk zou omzetten en wat er nu zo leuk is aan pinnen. Zoonlief keek papa begrijpend aan en vroeg mij die avond of hij eens mee mocht pinnen. Voor hij aan de slag ging, wierp hij een blik op 'Tof om zelf te maken' en stelde verbaasd vast dat het knuffelhuis dat hij enkele weken voordien samen met de kleine zus gemaakt had, geïnspireerd was op een huisje dat hij daar aantrof. 


"Villa Appelblauwzee Paars" door Jef en Lily
Jef legde een verlanglijstje aan met knutselactiviteiten ("Het is toch bijna paasvakantie, mama!") en wat ik niet wist,  was dat hij opa zee reeds gevraagd had om wc - en keukenrollen bij te houden voor het kasteel dat hij wilde maken. Nu, hij zag het allemaal wel wat kleurrijker en robuuster dan het 'oorspronkelijke' kasteel en zus deed vrolijk mee. 


2 felgekleurde kasteelburchten 


En dan, vandaag, terwijl Jef jongensdingen ondernam met één van zijn vriendjes, had Lily bezoek van Fien. De dames verkeerden duidelijk nog in paasstemming, want ze wilden een paashaas met een das maken.

Inspiratie voor deze handpoppen vonden we via Pinterest op http://www.purlbee.com/bunny-hand-puppets/


Zo, manlief, dat is nu zo leuk aan Pinterest, si! 

5 opmerkingen:

 1. tof! Ik mag binnenkort een workshopje gaan geven bij de zoon in de derde kleuterklas, en dit lijkt me ook wel een leuk idee! Hoeveel tijd kruipt er in zo'n pop? En wat heb je de dames zelf laten doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Leentje, de meisjes zijn 3 en hebben zelf de stoffen gekozen, de oren getekend (met sjabloon), neus en das vastgespeld en ze mochten heel even het pedaaltje van de naaimachine ingedrukt houden. Weet niet of konijntjes haalbaar zijn met een hele klas, tenzij je de popjes thuis al stikt en je de onderdelen laat knippen en plakken, in plaats van naaien.
   Toeval wil dat mijn leerlingen (ben ook leerkracht in 3 en 4 freinet op het Lyceum in Mechelen) een recycleartproject hebben uitgewerkt met de kleuters van de derde kleuterklas. Ze maakten pennenhouders, auto's van waterflesjes en kroonkurken, dromenvangers en windmolens. Erg leuk allemaal en binnenkort meer hierover op mijn blog.

   Verwijderen
  2. bedankt! Misschien de konijnen eerst thuis eens testen met mijn 3- en 5-jarige.
   Benieuwd naar je recycle-project!

   Verwijderen
 2. geweldig! ik herken de items van pinterest...ik denk altijd jeetje wat leuk om te maken, maar ben nooit zo creatief..wat cool hoe je dit zo omzet in echte knutselen op niveau...verliefd ben ik op de huisjes..zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor het complimentje! Huisjes zijn inderdaad leuk en zo tof om te maken, al dat geklieder met lijm en papier!

   Verwijderen