donderdag 19 mei 2022

De boer op...

of hoe 


een waterachtig lentezonnetje

Lia, de kleine appaloosa

3 enthousiaste tienermeiden

en tonnen goesting

ons enkele weken terug naar zorgboerderij Hoeve Megusta brachten...


Bij aankomst wachtten niet alleen gastvrouw Lisa en haar familie ons op, ook de vrolijk kwispelende May was duidelijk in haar nopjes met ons bezoek. Na de nodige "ooooh's" en "aaaah's" over de rust en openheid die de omgeving, de boerderij en haar bewoners uitstralen, ging het - hoe kan het ook anders als je met drie paardenliefhebbers op stap bent - richting wei.

Lia, de kleine appaloosa en Lancelot, de ondeugende jaarling kenden we al, maar het duurde niet lang of ook tinker Fynn en minipaardjes Vince en Bella hadden alle harten veroverd. De aaibare konijnen, de scharrelende kippen, de vrolijk kwetterende parkieten, de gekke geiten, de prachtige bomenrij en een picknick in het zonnetje maakten ons boerderij-avontuur compleet.

Trots toonde Lisa de mooie, kraaknette en rolstoeltoegankelijke vakantiestudio's, de kampeerweide, de speelhoek, de fietsen en aangepaste driewielers en de polyvalente ruimte. We kwamen haast ogen en oren te kort. Intussen zijn ook de rolstoeltoegankelijke speeltuigen een feit.

Hoeve Megusta noemt zichzelf een buitengewone boerderij met logies, een zorgboerderij voor een zorgeloze tijd waar de mogelijkheden eindeloos en drempelloos zijn. De boerderij voelt in ieder geval als een plek waar ruimte is voor rust, een plek waar je je kan terugtrekken van overweldigende prikkels, een plek waar iedereen zich thuis kan en mag voelen. 

Je kan er terecht voor een vakantieverblijf of een verjaardagsfeestje. Ook een boerderijbezoek met een school of een vereniging of een kampdag behoren tot de mogelijkheden. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker een kijkje op hun website: https://www.hoevemegusta.be of ga een keertje langs tijdens hun opendeurdag op zondag 22 mei of voor een vakantie.

Hieronder nog enkele sfeerbeelden van de boerderij en ons boerderij-avontuur voor één dag.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten