vrijdag 25 mei 2012

DIYEindelijk, na lang wachten, verraste de postbode mij gisteren met een pakketje leuke strijkapplicaties van het Nederlandse PLOF, vanaf vanavond te koop in mijn webwinkeltje.
Weerstaan aan de kleurrijke vormen en figuren, kon ik niet en bijgevolg zat ik niet veel later achter de naaimachine.
Jef en Lily dromen al een tijdje van hun eigen slaapkamer met stapelbed, maar ze hebben zo elk hun  wensen wat het kleurenpallet betreft. De ene wil gifgroen en knaloranje, de andere wil roos en paars. Een paar weken terug werd het plan van hun gemeenschappelijke kamer uitgetekend en startten we onze zoektocht naar verf, oude kasten, stof, leuk behangpapier... Hun wensen werden op elkaar afgestemd en mama kan zich de volgende weken ten volle uitleven! Gisteren werd de aftrap gegeven: een knuffelkussen met een meisje mus. Leuk aan dit kussen is dat je het in minder dan een uur klaar hebt en je helemaal  geen ervaring moet hebben met naaien of appliqueren. Benodigdheden:


- 2 leuke lapjes stof van 52 x 24 cm

- toffe strijkapplicatie

- strijkijzer

- speldjes

- naaimachine 

- vulling

- naald


Aan de slag dan maar. Leg de strijkapplicatie op de gewenste plaats. Ik koos ervoor om meisje mus rechts, een tiental centimeter van de rand aan te brengen. Gebruik de katoenstand op je strijkijzer en duw de applicatie gedurende 15 seconden stevig aan. Laat de folie afkoelen en verwijder hem voorzichtig. 
Nu neem je de twee lapjes stof. Leg ze met de rechte (goede) zijde op elkaar en  speld ze vast. Laat een tiental centimeter tussen elk speldje. Stik de twee lappen op elkaar en voorzie een naadwaarde van 1 centimeter. Naadwaardes staan aangeduid op de naaimachine. Vind je het moeilijk om het streepje van de naadwaarde te volgen, stik dan op voetbreedte. Zorg er dan voor dat de rechterkant van de stof gelijk ligt met de rechterkant van de naaivoet. Voorzie onderaan een opening van 7 centimeter. Deze heb je nodig om je kussentje nadien om te  draaien.


Voor je het kussentje omdraait, knip je de hoekjes schuin af. Zo krijg je na het omdraaien een mooie rechte hoek aangezien het teveel aan naad dan niet langer in de weg zit. Draai het kussen om en vul het met polyester speelgoedvulling. Naai nu de opening onderaan met de hand dicht. Hiervoor gebruik je een stiksteek.Zo, je kussentje is klaar!

Kijk voor meer strijkapplicaties op http://www.snubbelbubbel.com/c-1598653/met-wol-en-stof/ 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten