maandag 25 juni 2012

La vie en rouge

Ten huize Snubbelbubbel hebben we iets met de kleur rood... Toen we zaterdag door de supermarkt wandelden, werden we als het ware als vanzelf naar de afdeling "rode vruchten" getrokken. Gewapend met frambozen, bosbessen en aardbeien keerden we 30 minuten later huiswaarts met het plan heerlijke confituur te maken. Jawel, volgens eigen recept. Mijn grootmoeder gooide vroeger de vreemdste combinaties fruit in een kom, en mijn kids hebben duidelijk haar originele geest geërfd, want Jef en Lily gingen voor een eigen creatie. Spontaan kozen ze de knalrode aardbeien en frambozen. De bosbessen zeiden hen plots niets meer... De kleinste ging toen resoluut voor de fruitmand staan en nam twee kiwi's vast. Grote broer kon en mocht natuurlijk niet onderdoen en besliste dat als er kiwi aan de confituur zou toegevoegd worden, vanaf dan ook appeltjes deel zouden uitmaken van het recept. Een namiddag vol dolle pret en gegil door plakhanden (wat eigenlijk niet zo tof is - zowel het gegil als de plakhanden) kon beginnen.

Recept:

* 250 gram frambozen (- 6 stuks die tijdens het avontuur in ronde kinderbuiken verdwenen)
* 500 gram aarbeien ( - 3 stuks per kind -> Je moet toch proeven of het wel lekkere vruchten zijn, niet?)
* 2 kiwi's ( beetje zuur, dus die gaan volledig in de confituur)
* aanvullen met zoete appeltjes tot je 1 kg fruit hebt
* 1 zakje Pec Plus
* 500 gram suiker


Aan de slag

Fruit wassen en in stukken snijden. Het leuke aan confituur maken met kids is dat ze het geweldig vinden dat de stukken niet allemaal even groot moeten zijn en dat ze naar hartenlust kunnen experimenteren: "Mama, mag ik een appel in de vorm van een dino snijden?"

Fruit in een grote kookpot geleidelijk met 1 zakje Pec Plus vermengen en aan de kook brengen. Als het geheel begint te koken, langzaam een halve kilo suiker toevoegen. Na 1 minuut flink koken, de confituurpotten tot aan de rand vullen en meteen sluiten.Terwijl de confituur heerlijk stond te pruttelen, hebben Jef en Lily rondjes witte stof versierd met viltstiften en een bijpassend lintje gekozen.Eerlijk, ik ben blij dat ik ze heb laten experimenteren met het recept, want de confituur is gewoon superlekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten