vrijdag 7 juni 2013

Vrolijk zomers

Twee dagen zon en de weerman voorspelt meer van dat. Oké, we doen het gewoon, een blog vol zomerse kleedjes. Niet zelden krijg ik de vraag van vrienden, collega's en soms zelfs toevallige voorbijgangers waar ik mijn kleedjes koop. Trots antwoord ik dan altijd dat mijn oma ze in de jaren zestig en zeventig ontworpen en gemaakt heeft voor eenmalig gebruik - ze was namelijk erg spaarzaam op haar kleding en wilde graag geregeld met iets nieuws voor de dag komen - en ze als een schat op zolder al die jaren bewaard heeft. Dat de stijl uit die tijd nu terug helemaal in is, daar kan ik alleen maar om juichen. Mijn oma's kleedjes wegdoen of verkopen, daar denk ik niet aan. Dus dacht ik bij mezelf, laat ik eens rondneuzen en op zoek gaan naar leuke zomerse blote benenjurken en mijn favoriete vintage modellekes in een nieuw jasje hier delen.

Mariëlle en Hester, twee Nederlandse dames met een voorliefde voor jurken uit de jaren '20 tot de jaren '60 van de vorige eeuw, richtten in 2009 House of Dots op. Van de site alleen al, word ik helemaal vrolijk. Je wandelt als het ware een huis binnen waar je naar hartenlust in de kleerkast mag snuisteren. Hun ontwerpen zijn zwierig, stijlvol en heerlijk vol kleur. Mijn oma zou ze gegarandeerd geweldig gevonden hebben.


Annamarieke is Belgisch en herbergt een schatkamer vol leuke en kleurrijke stoffen en natuurlijk ook kleedjes. Helemaal gecharmeerd ben ik door de kleedjes voor mama's en hun dochter(s). Ga je liever zelf aan de slag, neem dan zeker eens een kijkje in de Naaikamer van Annamarieke. Wedden dat je bij Annamarieke een toffe stof vindt. In combinatie met de vintagepatronen van Oliver + S, onder andere te koop bij Juffertje Uil loopt dochterlief dan gegarandeerd in de kijker.


 Laat de zon nu maar schijnen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten