woensdag 17 juli 2013

Don't hurry... Be happy!


Tijdens het druilerige voorjaar dook meermaals de vraag op of we dit jaar op reis zouden gaan of niet. Wel, niet, wel, niet... Twee weken terug echter landde een collega-vriendin na een lange reis uit Congo - waar ze tijdelijk woont - op Zaventem. De dag nadien besloten we iets te gaan drinken en die avond nog werd de knoop heel impulsief doorgehakt: we gingen op reis, we wilden iets speciaals en we wilden diezelfde week nog vertrekken. Gestuwd door adrenaline door alles wat in korte tijd moest geregeld worden en ABSOLUUT geen tijd om na te denken welke kleren wel of niet mee zouden genomen worden, was binnen de twee dagen alles in kannen en kruiken: 2 vrouwen, de tienerdochter van de vriendin, Jef, Lily, een kabouter en een zwaan (ooit organiseerden we immers een project rond Amélie Poulain voor onze freinetleerlingen) zouden samen in een oud volkswagenbusje langs de Franse kust trekken. Vrijdag haalden we de hippiebus op in Evergem bij Gent. Zaterdag vertrokken we met een busje volgeladen richting Frankrijk. Een eerste tussenstop lasten we in aan de Belgische kust om dan zondag de Franse grens over te steken.

Zonder gps - heerlijk ouderwets met kaart - reden we richting Cap Blanc Nez. We verbleven daar een nachtje op een kampeerterrein op 50 meter van het strand. Een strand met bunkers. Jef vond dit geweldig! Nadien reden we door naar de Baai van de Somme, waar we 3 nachten kampeerden. De bus hebben we die nachten wel ingewisseld voor de 'luxe' van Rent - A - Tent. Net iets comfortabeler met een puberende driejarige kleuter. We hingen meteen onze zelfgemaakte vlaggenlijn op en haalden ons kleurrijke melamineserviesje boven. Een picknickdekentje op de grond en het relaxen kon beginnen.
Naast kleren - hoewel de kinderen bijna heel de vakantie gewoon hun badpak en zwembroek gedragen hebben -, slaapzakken, en wat eten, namen we ook wat sfeerbrengers, zoals een zelfgemaakte vlaggenlijn mee. Zelf geen zin of tijd om een vlaggenlijn te maken, neem dan zeker eens een kijkje op www.skoonecodesign.nl. Je vindt er superkleurrijke vlaggenlijnen gemaakt van oude en stukgewaaide paraplu's. De picknickdekens, vaatdoeken en theedoeken van Rice zorgen voor een instant zomergevoel en maken de afwas op het kampeerterrein alleen maar leuker. Drankjes voor onderweg smaken eens zo lekker in de drinkbussen van Earthlust, onder andere verkrijgbaar bij Moodadventures. Alles opbergen in een toffe koeltas of een mooie fairtradetas en het lijkt wel of je elke dag een cadeau openmaakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten