zondag 6 juli 2014

Werken met restjes

We hadden ze hier al een paar keer zien passeren, de oude gepimpte bokalen en de ideetjes met gesmolten wasco en jawel de voorbije weken werden er geen bokalen meer richting glasbol gezeuld en sprokkelden we restjes waskrijt bij elkaar. 

Met supersterke lijm bevestigden we een halve wilde dierentuin op de deksels van de bokalen. Nadien voorzagen we ze van een lichtblauw, donkerblauw of rood laagje lakverf. Na twee lagen verf en goed uitdrogen, werden de bokalen gevuld met koekjes en konden de kids hun juffen verrassen met een originele koekjestrommel. We hielden er ook twee voor onszelf, ééntje als snoepjesbokaal, en de andere... tja die heeft nog niet echt een bestemming. 
Restjes waskrijt smolten in een mum van tijd weg tot leuke vormpjes. We vulden een reeks siliconen bakvormpjes met kleine restjes waskrijt en plaatsten deze enkele minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden. Tip: blijf in de buurt, want het wegsmelten gaat snel! Haal de vormpjes uit de oven en laat volledig opstijven en afkoelen alvorens het waskrijt uit de vormpjes te halen! Dochterlief wilde graag een korte slinger voor boven haar bed en de andere vormpjes toverden we om in een leuke naamslinger voor een vriendinnetje. We gebruikten hiervoor niet alleen onze vormpjes in waskrijt, maar ook een hoopje houten kralen. Het touwtje vlochten we van borduurkatoen. De wascofiguurtjes werden tussen de kralen op het touw bevestigd met supersterke lijm.                                             
Geen opmerkingen:

Een reactie posten