zondag 6 juli 2014

Kleine avonturen... groots plezier!

Een tweetal weken geleden verraste de postbode ons met een doosje vol kleine avonturen voor ouder en kind. Kleine avonturen is een kaartspel boordevol activiteiten. Je dient de kaarten uit te spreiden en samen een kaart te kiezen. Het spel bestaat uit 44 activiteitenkaarten vol afwisseling en wordt gespeeld door 1 ouder en 1 kind.


Nieuwsgierig als ze zijn, openden Jef en Lily het kleinood meteen en ontdekten tal van leuke opdrachten. Koppig als ze zijn, wilden ze het spel met twee spelen en er zowel papa als mama en eventueel ook vriendjes bij betrekken. Onze kids en het volgen van spelregels..., het gaat niet altijd even goed samen.
Jef ontdekte ook meteen enkele opdrachten die hij in het verleden reeds met vriendjes of met mama of papa had uitgevoerd, of toch op zijn minst varianten van de activiteiten op de kaartjes.

In de paasvakantie bouwden Jef en Lily een kamp in de woonkamer en jawel ze sliepen als rozen. Ook het extra lang voorlezen uit het lievelingsboek is hier reeds de revue gepasseerd. Op een zonnige woensdagnamiddag in juni bouwden Jef en zijn vriendjes een muggenkwekerij in de tuin. Deze activiteit verdient misschien wel een plaatsje op één van de blanco kaartjes die het spel rijk is. Met enkele potjes, blaadjes, aarde en veel water gingen de jongens aan de slag. Gelukkig voor ons kweekten de muggen niet zo vlot als de jongens gehoopt hadden. Een topper die het hier ook steeds weer doet is de slakkenrace. Slakken worden gevangen, en voorzien van de meest originele namen, aan de start van een parcours gezet... en dan is het wachten, soms heel lang wachten, om te zien welke slak als eerste de eindmeet bereikt. Op een druilerige zomermiddag werd er al eens een variant van het fantasie-eiland gemaakt. Niet met een schaal of tuinpot, maar met een oude schoendoos, dekseltjes van potjes, restjes verf en speelgoeddiertjes...Vrijdag selecteerde Jef alvast enkele activiteiten die hij tijdens onze vakantie aan zee wil uitvoeren. Zo zullen we jutten, een zomaar-feestje organiseren, een spelletje stranddammen spelen, een rare taart bakken, vliegeren en een ouderwetse speurtocht ondernemen. Diezelfde dag speelden we ook waslijnpost, of althans een variant. Aan onze kleine octupus hingen we korte opdrachtjes in de aard van wissel gedurende 1 uur je sloefen, geef elkaar tien minuten knuffels, trek je broek achterstevoren aan, ...Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar het spel, neem dan  hier een kijkje voor de verkooppunten.Of waag je kans, want Het Kleine Avontuur en Snubbelbubbel slaan de handen in elkaar en geven een doosje vol avonturen cadeau!

Nog 1 week kan je meedingen naar het leuke avonturenspel voor ouders en kids of voor groepen.

Wat moet je doen?
1) Like https://www.facebook.com/Snubbelbubbel
2) Like https://www.facebook.com/hetkleineavontuur
3) Laat hier een leuke reactie achter
4) Deel dit bericht
Foto: Nog 1 week kan je meedingen naar het leuke avonturenspel voor ouders en kids of voor groepen.

Wat moet je doen?
1) Like https://www.facebook.com/Snubbelbubbel
2) Like https://www.facebook.com/hetkleineavontuur
3) Laat hier een leuke reactie achter
4) Deel dit bericht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten