zondag 13 december 2015

Kerstsfeer ten voeten uit

Dit jaar gingen we voor kleur, veel kleur. Lily wilde namelijk alles, maar dan ook werkelijk alles in de boom hangen. De boom alleen volstond niet, dus maakten de kids met strijkparels kerststerren en hartjes, die samen met houten takken vol vogeltjes, gehaakte lapjes, gebreide bloemetjes en twee rode rendieren op de schouw mogen pronken.


                                      


Bij kleurrijke kerstbomen, horen kleurrijke hapjes. Vandaar dat moeder - en dochterlief tussen al het verbeterwerk van moeder door, samen de keuken indoken en heerlijke komkommerkerstbomen en kerstmannen met dikke blauwe neuzen maakten. Kwestie van al wat te oefenen nog voor het kerstavond is.


               


Voor de komkommerkerstboom heb je tandenstokers, kaas, een komkommer, een snede bruin brood (hier home made door manlief), een groot mes, een ster en een ronde uitsteekvorm nodig. Maak rondjes van het brood, snijd een dunne schijf komkommer, prik de komkommer in de vorm van een boom op de tandenstoker en werk af met een ster van kaas.


                                       


De kerstmannen vonden ze hier nog toffer om te maken. Nodig zijn: aardbeien (nu niet het seizoen, maar we doen even zot, we zullen dit wijten aan het teveel aan verbeterwerk), hagelslag, slagroom, druiven en bosbessen. Een tandenprikker is ook hier handig. Snijd een hoedje van de aardbei, maak een gezichtje met slagroom. Prik een druif als belletje van de kerstmuts op de tandenstoker, dan de rest van de hoed en plaats samen op het andere gedeelte. Geef de kerstman een dikke blauwe bosbesneus (van al die sneeuw krijgt hij het immers koud)en maak ogen met hagelslag.

Smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten