vrijdag 15 januari 2016

De eerste sneeuw

Bewust heb ik er op gewacht, gewacht op de eerste sneeuwvlokjes die uit de lucht dwarrelen... De kracht van sneeuw heeft iets magisch. De natuur verstilt, alles lijkt trager te gaan, het helse tempo van alledag wordt als vanzelf teruggeschroefd...

Die magie was ook aanwezig tijdens onze workshops in de kerstvakantie. Wij gingen toen immers reeds in onze fantasie op zoek naar de rust en stilte van landschappen vol sneeuw. En daarom heb ik op dit moment gewacht, het moment van de eerste echte sneeuwvlokken, om ons verhaal met jullie te delen.

Toversneeuw
Een heerlijk verhaal met een wens, de wens dat alle mensen en dieren vrede en geluk mogen ervaren. We verzamelden rond een schaaltje met schitterende stenen, feeërieke boompjes en een kaarsje. Bij het doorgeven van de wenssteen stelden we onszelf voor en deden we een wens voor de aarde.


Op kleine papiertjes schreven we wat we wilden loslaten en in het vuur wilden gooien. 


Tijdens onze yogareis gingen we met de helikopter naar het "Land van Sneeuw". We maakten een wandeling door dit bijzondere land, ontmoetten de sneeuwuil, de wolf, eekhoorns, everzwijnen, herten en prachtige vogels, schaatsten op een ijspiste, skieden en sleeden van de hoogste berg en groetten en dankten de aarde. Eindigen deden we met het maken van vogelvoer voor de vogels in onze tuin of op het balkon.
Winterfeeën en tovenaars


Aan de rand van het bos staat een huis, een heel bijzonder huis, want hier woont een tovenaar. Hij vroeg ons om samen met hem en de feeën het bos op te ruimen en klaar te maken voor de winter. Voor we onze tocht aanvatten, maakten en aten we een heerlijk kommetje soep. En dan... Dan was het zover... we konden vertrekken. We moesten over boomstammen klauteren, onder omgevallen bomen sluipen, takken aan de kant leggen en plots... Plots waren de dieren daar! We stonden oog in oog met wijze uilen, reeën met prachtige geweien, everzwijnen, eekhoorns en spinnetjes. Om de muisjes maar niet te vergeten. Deze laatsten toonden ons immers de weg naar het feeënbos. Hier gaven we elkaar een heerlijke toverstofmassage, speelden we ademspelletjes met de sneeuwfee en leerden we onder andere onze eigen krachtstok maken met de toverfee. 
Winterwollieland


                                                                   In winterwollieland

is het altijd plezant...
Naast een heleboel dieren
neen, geen mieren
vind je er ook veel wollige wol
We breien een verhaal,
gaan op yogareis,
en  maken een schitterend knutselwerk.

En of het hier plezant was! We dansten op muziek, sprongen op de fiets, namen de trein om naar een knotsgekke plaats te gaan. Eens aangekomen in Winterwollieland, bezochten we olifanten, giraffen, tijgers en apen, maakten een vlot en een  toverdrank, speelden muziek, breiden een verhaal, groetten de aarde, maakten een wollige krachtstok en een lichtje voor iedereen op aarde. 
 
                                                


Geen opmerkingen:

Een reactie posten