vrijdag 19 februari 2016

Over helden, toverdieren en kabouters


Een te gekke krokusvakantie was het! Buiten spoelde de regen alle zonnestralen weg, maar binnen scheen het zonnetje des te harder. We maakten het stil in ons huisje, luisterden naar het getik van de regen op het dak, knutselden en frutselden erop los en... stonden oog in oog met helden, toverdieren en kabouters...

Lees maar even mee!

Wat je van helden leren kan (workshop 3 - 9 jaar)
Oude en nieuwe helden wachtten ons op...
Oude en nieuwe helden kwamen ons iets vertellen...
Vliegen en toveren met Peter Pan
Krachtig zijn met de Lion King
Dansen met prinsessen
Samenwerken met Rox
Stevig in je schoenen staan met Jan Zonder Vrees
...
En zo ontdekken dat er ook in ons hart een held van liefde, een held van vriendschap, een held van vertrouwen en een held van zoveel meer woont
Hé, wil dat dan zeggen dat wij zelf ook helden zijn?
Jazeker!Als echte helden ontwierpen we een haar - en polsband. Dit deden we met vilt, lijm, een snuifje concentratie en een flinke portie gegiechel.

Om ons helemaal voor te bereiden op onze zoektocht naar heldentalenten in onszelf, schminkten we elkaar met kleurtjes. Milla, Lily - Alice en Thor kozen voor kleurrijke bolletjes en streepjes en Vik werd een echte pinguïnheld. Elkaar schminken is niet alleen fijn om te doen, elkaar aanraken brengt ook rust en schept vertrouwen.Helemaal klaar om op avontuur te vertrekken!


Elkaar helpen en samenwerken als echte helden!Elkaar vertrouwen als echte helden!Lenig als spinnetjes en stralend als de mooiste bloemen!Genieten van een heerlijke heldenmassage om nadien af te sluiten met een prachtig droomverhaal.(do-in, helikopteren naar heldenland, wandelen door grasveld, bloemen, boom, zonnegroet, vliegen, leeuw, vooroverbuiging, blije danser, boogschutter, hond, spin,  ademspel, visualistie, I am Happy, massage en creativiteit)

Wat je van toverdieren leren kan (5 - 12 jaar)


Heel wat, dat weten we nu wel zeker!

Tirza, Antonia, Paula, Saar, Lola, Lily-Alice en Jef namen samen een duik in het wonderbaarlijke en magische dierenrijk. Om elkaar wat beter te leren kennen, speelden we eerst het grote dierenverdwijnspel. Leuk en ontspannend als kennismakingsspel en fijn om te leren focussen en de aandacht aan te scherpen. 

Nadien volgde een babbel over... hoe kan het ook anders, onszelf en de dieren. 
Welke dieren vinden we leuk? Wat is het belang van dieren in de natuur? Zijn er ook dieren die we een beetje eng, grappig, griezelig... vinden? 

Vervolgens genoten we van de stilte, heerlijke natuurgeluiden, een indianentrom en een mooi verhaal over toverdieren. Lily en Saar ontmoetten een vlinder, Lola een eenhoorn,  Antonia een konijn en een poes, Tirza een vos en Jef een hond, een beer en een bizon. Heerlijk om elkaar te vertellen waar we in de stilte van ons hoofd op reis gingen en wie en wat we daar allemaal tegen het lijf liepen, welke kleuren er waren...

Die mooie toverdieren uit het verhaal, wilden de dames en de jonge heer maar al te graag schilderen. Ze gingen aan de slag met kurk, watten, wattenstaafjes, verf, wol, vilt, ... en kozen er resoluut voor om hun toverdier volgens hun eigen gevoel en kleurenpalet te schilderen. Heerlijk toch!Nieuwsgierig naar hoe we onze toverdieren in yoga-houdingen konden 'vertalen', maakten we vervolgens een yogareis naar de toverdierenwereld. Daar wachtten de poes, de vlinder, de hond, de beer, de bizon, het konijn, de vos en de eenhoorn ons op en ze waren zelfs tijdens de massage van de partij.

Onze workshop afsluiten deden we met klei :-)

Wat je van kabouters leren kan (familieyoga / blenderyoga)Kabouters Pitsipruts en Manimuts organiseerden een groot kabouterfeest. Samen wandelden we naar het kabouterbos en vrolijk en blij als kabouter Pitsipruts is, nodigde hij ons uit om samen met hem een lied te zingen en als echte kabouters te dansen op zijn oude paddenstoel. Jammer genoeg begaf de oude paddenstoel het en moesten we op zoek naar een nieuwe voor onze lieve vriend. Diep verscholen in het bos vonden we een leegstaande paddenstoel, wachtend op een nieuwe bewoner. Samen met de kabouters en de dieren uit het bos staken we de handen uit de mouwen: we sproeiden met water, maakten de ramen en de deuren schoon, kuisten de gevel en voorzagen de paddenstoel van nieuwe meubeltjes (massage en samenwerking).

Nieuwsgierige bosdieren kwamen een kijkje nemen: konijn, haas, kikker, rups, vlinder en uil kwamen langs (yogahoudingen). De kabouters houden van muziek en wilden samen met ons alvast hun deuntje voor het kabouterfeest oefenen. Ze spelen ook heerlijke blaasspelletjes en wij speelden gewoon mee. Jeuj! Voor we terugkeerden van onze yogareis om ons eigen kabouterbos te knutselen, genoten we nog van een heerlijk droomverhaal (visualisatie). 

Oh ja, en wisten jullie dat kabouters van kleurrijke vlagjes houden?


                                


                        


                                      
Zelf zin gekregen om deel te nemen aan één van onze yoga-avonturen of workshops? Dat kan! Neem hierhier of hier een kijkje en laat je betoveren door magie, ontspanning, rust en plezier!

3 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Wat een leuke workshop!
  Ik ben zelf ook (net) kinderyogadocente en ik vroeg me af welke houding je voor de vos doet. Ik heb de kaartjes van Helen Purperhart maar er zit geen vos bij.
  Hopelijk kan je me verderhelpen.
  Warme groet,
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mieke, dank je wel voor het fijne compliment. Voor de vos heb ik me toen laten leiden door de inspiratie van het moment: we hebben vossenholletjes gemaakt (downward dog) met slapende vosjes (kindhouding en puntoortjes gemaakt met de handen). Nadien onze mooie vossenstaart laten wapperen: wapperende beweging met armen (armen vloeiend omhoog en omlaag bewegen als de mooie en sierlijke pluimstaart van de vos) Hopelijk heb ik je hier wat verder mee kunnen inspireren en heb je nog vraagjes, stel ze gerust:-). Hartegroet, Evi

   Verwijderen