dinsdag 12 maart 2013

Colour Boost

"Wit, witter, witst", dat is wel het minste wat je vandaag kon zeggen als je een blik naar buiten wierp. De tuin en de straten vredig wit, sneeuw op de daken en bengelende ijspegels aan de vensterbanken... Dit alles aangevuld met joelende, vrolijke en sneeuwbalgooiende kinderen en je waande je terug in december. Tot je dat schattige paarse kopje van een moedig krokusje spotte, een vogeltje hoorde kwetteren en het zonnetje zich plots liet zien. Toen wist je het weer, het is bijna lente, bijna blotebenen- en terrasjesweer. Geïnspireerd door de uitspraak: "Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is" van K. Schippers vond ik het vandaag een hele uitdaging om overal kleur te zien. 

Zomerse stofjes, gekocht bij http://www.mevrouwthea.be en http://www.lazulikleding.be werden verknipt tot rokjes voor dochterlief.                    

Geloof het of niet, maar deze pareltjes riepen leuke herinneringen bij me op. Mijmerend bij een kopje thee, zag ik mijn steeds fleurig geklede oma weer voor me en toen, toen dacht ik terug aan haar servies, een retroservies met knaloranje blokmotieven waar ik als kind zot van was. Back to the seventies, een vintage colour boost, dat is wat nu volgt. Met dank aan de stofkes en mijn oma. Het vrolijke lachje van dochterlief als ze langs de vitrine van Blender Vintageshop wandelt, zal er ook wel voor iets tussen zitten, denk ik.

Deze prachtige sfeerbeelden, vintagespullen en retrokleding voor kids vond ik bij http://www.littlevintagelovers.be/,  http://www.deoudespeelkamer.nl/http://www.somethingstrange.be/ en http://ing-things.blogspot.be/.
              Als je even tijd hebt, kan je ook tal van leuke vintage crafting ideeën vinden. Voor de werkbeschrijvingen van de onderstaande DIY, verwijs ik graag naar http://colorissue.blogspot.be 
Voor de handgemaakte collectie bij Snubbelbubbel combineer ik graag moderne stoffen met retrolappen. Niet zelden krijgen een tafelkleedje en een theedoek een nieuw leven en worden zij verwerkt in knuffels, pannenlappen of vlaggenlijnen. De stofjes die voor de onderstaande ontwerpen gebruikt werden,  vond ik allemaal bij Blender in het shoppingcenter op de Bruul in Mechelen. Dit blogbericht eindig ik graag met enkele musthaves 'pour les grands', en natuurlijk mag een servies niet ontbreken. Het handgemaakte kussen is te koop via http://www.hippah.nl/, het servies bij www.littlevintagelovers.be/, de coole tas vind je bij http://www.plukietsmoois.nl, en bij http://www.hedenverleden.nl kan je terecht voor tof retromeubilair.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten