donderdag 21 maart 2013

Daar is de lente!

Maandag kregen we ten huize Snubbelbubbel leuk bezoek over de vloer. We zien onze familie die aan zee woont, niet wekelijks, dus als peter Raf, tante Natalie en kleine Aiko langskomen, is het altijd een beetje feest en deze keer was het niet anders. Jef en Lily waren in de wolken toen ze door een heel ontvangstcomité aan de schoolpoort werden opgewacht. We speelden spelletjes, aten een hapje en toen de twee jongste spruiten aan het slapen waren, de mannen aan het napraten waren en Natalie en ik gezellig aan het keuvelen waren bij de vaat over kindjes die elders beter eten dan thuis, viel plots: Het gras is altijd groener aan de overkant. Mijn hoofd staat geen minuut stil en meteen dacht ik aan knalgroene appels, grasgroene muren en mooie illustraties met groen in de hoofdrol. Die illustraties vormden de aanzet tot meer surf - en snuffelwerk voor een moodboard vol DIY en toffe groene (hoe kan het ook anders) spullen. Groen is immers de kleur van het voorjaar, vrede, nieuw leven en natuur. Bovendien is het één van de lievelingskleuren van Jef!

                                                                                   
 
Voor het volledige verhaal achter deze illustratie verwijs ik graag naar 
Dit pareltje van Steve Haskamp vind je terug in zijn ETSY-shop Pictorialbloom
         

En dan nu de hoogste tijd voor een Snubbelbubbels board vol groene inspiratie!1. Elk voorjaar en ieder jaar opnieuw tijdens de zomer begint het bij mij te kriebelen om met de verfkwast aan de slag te gaan. Een leuk idee, vind ik dit: oude stoelen uit de kringloopwinkel in een felgroen kleurtje verven en meteen lente in huis.
2. Het appeltjesspel heeft hier al voor heel wat hilariteit gezorgd: http://www.snubbelbubbel.com/c-1598650/spelen
3. Momenteel ben ik met pasteltinten van Millamia aan de slag (daarover binnenkort meer). Deze schitterende wol koop ik naast de deur bij http://shop.catherinejanssens.be/product/millamia-soft-merino-moss-103
4. Stempels en andere leukigheidjes vind je bij http://www.papiermier.be
5. Opbergdoos van Froy en Dind, binnenkort verkrijgbaar bij http://www.snubbelbubbel.com
6. Supercool T-shirt voor de zoon bij http://goldfish.be/product/t-shirt-louis-groen-stereo
8. Voor heerlijke voorjaars- en zomeravonden. Verkooppunten van Rice vind je op http://www.rice.dk/Geen opmerkingen:

Een reactie posten