vrijdag 13 juni 2014

Alice in Wonderland

Enkele dagen geleden stelden twee toffe madammen mij de vraag of ik hen kon helpen bij het maken van enkele tekeningen. Zo gezegd, zo gedaan! Niet dus, een serie van zeven tekeningen met een verhaal. Het verhaal hadden ze in grote lijnen (lees: vierkantjes, lijnen en stokmannetjes) 'uitgetekend' met in de kantlijn enkele emoties die zeker moesten terug te vinden zijn. 

Gelukkig houdt zoonlief van tekenen en is dochterlief een echte frustelmie. Zij vonden het bijgevolg niet zo erg dat mama de keukentafel voor enkele uren omtoverde in een tekentafel. Toegegeven, als kind heb ik altijd graag getekend en ja, ook nu bracht het rust. Een oude liefde werd aangewakkerd met een zoektocht naar mooie, inspirerende illustraties en heel wat "pinteresten"als gevolg. 

Hier in huis loopt een meisje rond, een meisje dat wij doorgaans gewoon Lily noemen, behalve bij het slapengaan. Dan staat mevrouwtje erop dat - nadat we alle knuffels een slaapwelzoen hebben gegeven - er ook een kusje voor Alice in Wonderland is weggelegd. Elke keer wordt dat kusje vergezeld door: "Ik ben prinses Alice in Wonderland, hé?" Voorlopig deelt ze haar kamer met haar grote broer, maar van zodra ze een eigen kamertje heeft, is de kans groot dat deze mooie illustratie van Ruth Hengeveld één van Lily's toekomstige slaapkamermuren siert.Een wilgenhut, buiten koken, bossen... Durf er eigenlijk om wedden dat onze scout hier in huis nostalgisch wordt bij het zien van dit plaatje en meteen begint af te tellen naar de zomervakantie en het volgende kampeeravontuur. Een prachtige illustratie van Ruth Hengeveld die naar eigen zeggen houdt van softijs met caramelsaus. En laat dat laatste het reeds aanwezige vakantiegevoel nu nog wat aanwakkeren, si!


Zelf hou ik van de stoere beren met een zacht kantje van Lieke van der Vorst. Lieke startte in de zomer van 2011 Liekeland op. Wat begon met het ontwerp van een kaartje is nu uitgegroeid tot een fijn aanbod van kaartjes, prints, bags en stickers. Hieronder enkele van mijn favorieten.


Bermbloem


Struinen


Bosjutter

Tot slot, wil het nog even hebben over Society6. Om het even met hun woorden te zeggen: "The artwork on Society6 is created by hundreds of thousands of artists from around the world." Een verzameling waar je uren kan in verdwalen dus. Je vindt er prachtige prints van illustratoren van over de hele wereld. Prints voor op T-shirts, kussens, douchegordijnen, mokken... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten