woensdag 7 oktober 2015

Het land van kleur

Het druilerige weer buiten kon ons vandaag niet deren...

In de voormiddag zat ik samen met twee toffe madammen op de yogamat en deze namiddag trokken 5 kids en 2 (3) mama's samen op blenderyoga-avontuur. Terwijl de blaadjes van de bomen dwarrelden, gingen wij onder andere naar het land van roos en geel. Lezen en kijken jullie even mee?

Beginnen deden we met het doorgeven van een kleurrijke bundel praatveertjes. De meeste kindjes kenden elkaar al, dus het ijs was vlug gebroken. Om naar het Land van kleur  te gaan, schminkten we elkaar met onze lievelingskleur. Dat kriebelde wel een beetje en toverde naast een vleugje kleur ook een glimlach op ons gezichtje. 


Maar schmink alleen was niet voldoende. We dansten op een lied vol kleur, maakten een tocht over en onder doeken en liepen op onze tippen over een kleurenbrug. 

Na dit leuke opwarmertje, namen we de helikopter. Die bracht ons naar het Land van kleur. Daar aangekomen,  deden we de zonnegroet en hielden we halt in het land van geel. Daar wachtten de blaadjes plukkende en de drinkende giraf en de koning der dieren ons op. 


Na ons bezoekje aan het ,land van geel ,zetten we koers naar het land van roos. Mevrouw flamingo en mijnheer vis heetten ons hartelijk welkom. Mijnheer vis nodigde ons bovendien uit om even een kijkje te gaan nemen in het land van groen waar de ontspannende schildpad, de lenige en sissende slang en de happende krokodil ons begroetten. In het land van groen stonden ook oude en wijze bomen. Een ideaal plekje om elkaar met een veer en een deugddoende massage te verwennen. Voor we onze kleurenvanger maakten, vlogen we op ons vliegend tapijt met onze ogen dicht door de lucht. Huizen en mensen werden kleiner en wij vulden ons buikje en ons hart met de kracht van kleuren.


Wat deden die bamboestokjes en repen stof in de hoek van de ruimte? Eindigen deden we met het maken van een kleurenvanger. Voel je je boos of verdrietig, heb je ruzie met een vriendje... Kijk naar de kleurenvanger en de kleurtjes maken jou weer vrolijk. Samen knutselen en gekke bekken trekken vormden meteen ook de ideale afsluiter voor een fijn belevingsverhaal en yoga-avontuur. Geen opmerkingen:

Een reactie posten