vrijdag 16 oktober 2015

Van eenzame sokken en handschoenen...

Enkele weken geleden vroeg Sylvia van Rosita Kids mij of ik het eventueel zag zitten om een creatieve workshop voor haar jonge klantjes te organiseren. Lang hoefde ik niet na te denken over het antwoord en zo gebeurde het dat de etalage van Rosita Kids vorige zondag gevuld werd met schattige kids in hun mooiste plunje uit de winkel. Zynke, een toffe meid van twaalf, kwam die dag een handje helpen en samen met de kids, genoten wij van een leuke workshop monstertjes maken. De nieuwsgierige en geamuseerde blikken van de talrijke voorbijgangers en de enthousiaste reacties van de kinderen en hun ouders achteraf, maakten deze fijne namiddag compleet.

Willen jullie thuis zelf een monstertje maken

Dat is helemaal niet moeilijk. Duw de duim van de handschoen naar de binnenkant. Plooi de bovenzijde naar binnen. Neem twee gekke knopen en naai deze op hun plaats. Knip een grappige mond uit een lapje vilt. Kleinere kindjes kunnen de mond vastkleven met textiellijm. Iets oudere kids naaien hem mooi op zijn plaats. Neem een beetje vulling en vul hiermee eerst de vingers, gevolgd door de 'buik' van de handschoen. Naai nu de bovenzijde dicht. Wil je graag een harig monster? Neem dan twee kleuren wol en maak een vlecht of volg je eigen inspiratie. Deze nog even vastzetten met naald en draad en voilà, het monstertje is klaar.Ook erg leuk en al helemaal niet moeilijk is het maken van handpoppen. Een hele tijd terug vroeg Jef of we de eenzame en kapotte sokken niet konden omtoveren tot handpoppen. Met vilt, een massa loombandjes (de hype was immers gaan liggen, maar de loomdoos zat wel nog overvol), karton en oude sokken, gingen Jef, Lily-Alice, manlief en ik aan de slag.               

Iets moeilijker, maar wel ontzettend fijn om te maken, is deze zebra. In tegenstelling tot de eenvoudige eenzame sokken hierboven, heb je om de zebra te maken een paar sokken nodig. Wij kochten hem als proefpakket, maar als je een paar sokken bij de hand hebt, kan je ook meteen zo aan de slag.


1. Leg de sokken met de hiel naar boven op een vlakke ondergrond en knip de sokken zoals aangegeven op de foto. 


2. Keer nu elk toekomstig lichaamsdeel met de juiste kant naar binnen  en naai mooi op de rand. Wij gebruikten een gewone stiksteek. Vergeet geen opening te voorzien voor het vullen achteraf.

3. Keer nu alles  en vul gelijkmatig met vulling.

4. Plaats nu de kop op het lijf en naai beide delen aan elkaar.

5. Markeer de plaats waar de armen komen. Naai door de vulling heen. Gebruik hiervoor een stiksteek.

6. Bepaal de plaats van de ogen. Naai twee knoopjes op de juiste plaats of gebruik plakoogjes. Oorspronkelijk gebruikten wij plakoogjes, maar de zebra belandde mee in bed als slaapknuffel en verloor al snel zijn oogjes. Uiteindelijk voorzagen we hem van twee knoopjes.

7. Naai de oortjes vast op de kop.

8. Naai de twee knoopjes voor de neus op hun plaats.

9. Voor de manen, gebruikten wij rode wol. Knip lengtes van 15 cm. Neem 7 draadjes samen en leg een knoop. Herhaal dit zeven keer. Naai nu de zeven manen vast.

10. KLAAR!Geen opmerkingen:

Een reactie posten