zondag 8 november 2015

Verhalen en krachtdieren

Over gezelligheid gesproken...

Crea(c)tieve workshop Herfstkriebeldingen


Woensdag gingen we naar het bos, geen bijzonder bos, gewoon een bos. Op onze tocht daarheen, kwamen we langs een wei vol koeien die last hadden van... kriebelende poten. Kleine spinnetjes en schattige lieveheersbeestjes kriebelden en kietelden erop los. 
Een herfstdag met een heerlijk zonnetje op onze snoet. Een zonnetje dat we maar al te graag begroetten. We parkeerden onze fiets aan de rand van het bos en maakten een leuke wandeling met heel veel bosdieren: rustende spinnetjes, springende spinnetjes, verdwaalde landschildpadden, kikkers, adders, eekhoorns, vossen, konijntjes in holletjes en de wijze uil. 
Toen de avond viel en de sterren kwamen, hakten we hout, gaven we elkaar een massage, zongen een lied en luisterden we naar het verhaal van egel. 
Egel kon wel wat hulp gebruiken. Hij wilde namelijk maar al te graag een huisje bouwen. Vogel keek toe van op een tak en zag dat egel verdrietig was. De wind blies zijn huisje immers telkens weg. Vogel wilde egel helpen. Er zat namelijk een gat in de boom. Misschien kon egel daar wel wonen? Vogel riep de hulp in van de andere dieren en de kids. Deze laatste hadden tal van ideeën: Fran, Ibe en Margot bouwden een brug. Zo kon egel zijn huisje bouwen op een plekje zonder wind. Fran en Lola maakten een reuzegrote bladerhoop en Noé, Merel, Romeo, Bas en Lily ontwierpen een ladder. Zo kon egel bij het gat in de boom. Krachtarmbanden en gelukspopjes

In de namiddag ontdekten Casper, Sam, Lars, Boaz, Sander, Elise, Lotte en Jef krachten en deugden. Na een yogareeks waarin vrolijkheid, samenwerken, concentratie en zelfbeheersing centraal stonden, maakten de kids een krachtarmband of een krachtpopje. Terwijl de kralen in de oven stonden, genoten we van een heerlijk droomverhaal. Tijs, Jef, Lotte, Lars, Sander, Casper, Boaz en Lily ontmoetten zelfs een krachtdier. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten