zondag 15 november 2015

Die lieve goede Sint...

...krijgt dit jaar een heel mooie brief. 
En die heel mooie brief is helemaal niet moeilijk om te maken. Zorg voor een leuk en stevig stuk papier als achtergrond. Wij gebruikten een oude kalender, maar bij tal van DIY-zaken kan je ook te gek papier kopen. Voor de Sint zelf heb je rood en zwart papier, een bolletje wol (liefst glitterend goud), rode, gele en witte verf, een legoblokje, een naald, wattenstaafjes en een ronde en ovale aardappel nodig.
Bepaal nu eerst de grootte van de brief. Ga voor een A4 - of een A5 - formaat. Jef en Lily kozen voor het laatste, want dat is eens iets anders volgens de oudste. Knip nu de mantel van de Sint uit het rode vel papier. Prik op ongeveer een halve centimeter van de kant gaatjes met 1 centimeter afstand. Plak de mantel vast. Neem vervolgens de gouden draad en rijg door de gaatjes.


Uit het zwarte papier knip je de schoenen van de Sint. Nu is het tijd om met aardappel, legoblokje, kwast en verf aan de slag te gaan. Met rood, geel en wit maak je nu eerst 'huidskleur'. Snij de ronde aardappel doormidden en gebruik hem als stempel. Net boven de schoenen stempel je met wattenstaafjes en witte verf een 'kanten' randje. Voor de baard van Sinterklaas gebruik je ook de wattenstaafjes en de witte verf. Het legoblokje is dan weer een leuk hulpmiddeltje voor het maken van de staf en de ovale aardappel tot slot doet dienst als mijter.
De ogen, de neus en de mond nog schilderen, een lief woordje voor de Sint en je wenslijstje toevoegen en de coole Sintbrief is een feit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten