donderdag 30 maart 2017

Nu ook yoga voor volwassenen

Naast het bestaande aanbod van reiki, kinder - en jongerencoaching, kinder -, tiener- en familieyoga kan je vanaf eind april, begin mei ook als volwassene terecht bij Snubbelbubbel voor yoga. 

Onze lessen  zijn gericht naar volwassenen die willen kennismaken met yoga of zich juist verder willen verdiepen. Elke les combineert yogahoudingen, meditatie, mindfulness en ontspannings-, ademhalings-, aandachts- en bewustwordingsoefeningen.
De klemtoon ligt op ontspannen bewegen, spanningen en presteren loslaten en je bewust worden van wat er in je lichaam gebeurt. Dit alles in een kleine groep van maximum 7 personen in een huiselijke, warme sfeer met een kopje thee op het einde.
Iedere les vertrekt vanuit de deugdenyoga of virtuesyoga, een yogavorm die in België nog niet heel bekend is en waar ik graag een woordje uitleg over geef.

Deugden zijn aangeboren, innerlijke krachten of kwaliteiten die in elk van ons, over de culturen heen, aanwezig zijn. Denk hierbij aan vreugde, moed, optimisme, begrip… Door in elke yogales bewust stil te staan bij één specifieke innerlijke kracht, krijgt jouw yogabeoefening meer diepgang. Je wordt je nog meer bewust van je kwaliteiten en je ontdekt welke deugden je nog verder wil ontwikkelen. Dit niet alleen op de yogamat, maar ook als je van de yogamat bent afgestapt en terugkeert naar de dagelijkse ‘rush’. Naargelang de deugd die centraal staat tijdens de les, zijn de asana's pittig en volgen ze elkaar op in een flow; wordt de klemtoon meer gelegd op diepe ontspanning; of wordt een les juist opgebouwd rond zachte en afwisselend uitdagender yogahoudingen. Deugdenyoga combineert immers het mooie van hathayoga, kundaliniyoga, druyoga en yinyoga.
Lessenreeks lente 2017

Sunny en Shine 

De lente is reeds volop in het land. De koude,  donkere winterdagen liggen achter ons en de natuur komt volop tot leven, de grote schoonmaak gaat van start en plannen voor de zomer worden gesmeed. Toch is de lente ook het seizoen waarin velen onder ons te kampen hebben met een laatste verkoudheid, voorjaarsmoeheid of andere kwaaltjes.
Tijdens Sunny en Shine gaan we aan de slag met yogahoudingen, meditaties, ademhalingsoefeningen, yoga en lifestyletips om fris de lente door te dartelen, stil te staan bij het nu en ons voor te bereiden op de zomer.

Hoe en wanneer?
Snubbelbubbel biedt 3 reeksen Sunny en Shine aan. Deze gaan tweewekelijks door op dinsdag - of woensdagavond of woensdagvoormiddag. Elke les duurt anderhalf uur.
Data Sunny en Shine:
Dinsdagavond: 2/05, 16/05, 30/05, 13/06, 27/06 telkens van 20  uur  – 21 uur 30
Woensdagvoormiddag: 3/05, 17/05, 31/05, 14/06, 28/06 telkens van 10 uur 30 – 12 uur
Woensdagavond: 3/05, 17/05, 31/05, 14/06, 28/06 telkens van 20 uur - 21 uur 30

Prijs?
Reeks Sunny en Shine (5 lessen): €50
Prijs losse les: €11
In de prijs is inbegrepen:
-       * Gebruik yogamateriaal
-       * Kopje thee of suikervrij drankje
-      *  Praktisch overzicht met yogahoudingen en tips voor thuis
Inschrijven?
Inschrijven kan je:
via een mailtje naar: snubbelbubbel@yahoo.com
of via een belletje op 0494/33.78.51
Betalen?
Inschrijving is definitief na betaling op rekeningnummer BE40 0016 5255 6563 op naam van Evi Saerens met mededeling: naam, keuze reeks, keuze dag
Losse lessen kunnen de dag zelf bij aanvang van de les cash betaald worden

Informeer ook even bij je mutualiteit of zij een tussenkomst voorziet in yogalessen.

Mijn opleiding tot deugdenyogadocent volgde ik bij Patty Jongemaets bij Dolfijn Wellness in Amsterdam. Patty ontwikkelde en zette de erkende deugdenyogaopleiding op de kaart en verspreidt met veel liefde en enthousiasme deze bijzondere yogavorm. Geen opmerkingen:

Een reactie posten