woensdag 27 september 2017

Yoga voor volwassenen

Volwassenen

Onze lessen  richten zich naar volwassenen die willen kennismaken met yoga of zich juist verder willen verdiepen. Elke les combineert yogahoudingen, meditatie, mindfulness en ontspannings-, ademhalings-, aandachts- en bewustwordingsoefeningen.
De klemtoon ligt op ontspannen bewegen, spanningen en presteren loslaten en je bewust worden van wat er in je lichaam gebeurt. Dit alles in een kleine groep van maximum 7 personen in een huiselijke, warme sfeer met een kopje thee op het einde.
Dit najaar en tijdens de koude wintermaanden staan er verschillende lessenreeksen op het programma. Happy & Glow en Adempauze vertrekken beide vanuit de deugdenyoga of virtuesyoga.
Deugdenyoga is een relatief nieuwe vorm van yoga die in België nog niet heel bekend is. Maar belangrijker is dat het een bijzondere vorm van yoga is. Deugden zijn aangeboren, innerlijke krachten of kwaliteiten die in elk van ons, over de culturen heen, aanwezig zijn. Denk hierbij aan vreugde, moed, optimisme, begrip… Door in elke yogales bewust stil te staan bij één specifieke innerlijke kracht, krijgt jouw yogabeoefening meer diepgang. Je wordt je nog meer bewust van je kwaliteiten en je ontdekt welke deugden je nog verder wil ontwikkelen. Dit niet alleen op de yogamat, maar ook als je van de yogamat bent afgestapt en terugkeert naar de dagelijkse ‘rush’.
Naargelang de deugd die centraal staat tijdens de les, zijn de asana's pittig en volgen ze elkaar op in een flow; wordt de klemtoon meer gelegd op diepe ontspanning; of wordt een les juist opgebouwd rond zachte en afwisselend uitdagender yogahoudingen. Deugdenyoga combineert immers het mooie van hathayoga, kundaliniyoga, druyoga en yinyoga.
Yogahuis Snubbelbubbel kiest er bewust voor om deugdenyogareeksen samen te stellen op het ritme van de seizoenen. Tijdens de herfstmaanden rol ik met plezier de matjes uit voor Happy and Glow, tijdens de koude wintermaanden komt de natuur helemaal tot rust en verwennen ook wij onszelf met een welverdiende Adempauze. In de lente  en de zomer tot slot, wanneer de natuur om ons heen terug groener en kleurrijker wordt, staan sprankelende Sunny and Shine lessen op het programma.
Net zoals onze omgeving, het weer, de natuur elk seizoen en elk jaar weer anders is, is ook de invulling van elke reeks elk seizoen en elk jaar helemaal nieuw. Iedere keer kies ik voor nieuwe deugden die we aan de hand van yogahoudingen, oefeningen uit qi gong en tai chi, visualisaties, meditaties, ademtechnieken, etherische oliën en de chakra’s verder ontdekken en omarmen in hun ontluikende schoonheid en in onszelf.
Happy and Glow

Dekentjes worden uit de kast gehaald…
De geur van houtkachels en open haarden tijdens een avondwandeling met de honden…
Bomen en hun prachtige kleurenpalet…
Het vrolijke oranje van mandarijnen en sinaasappels…
Herfst…
De natuur maakt zich klaar voor de winter…
En wij? Tijdens Happy en Glow zoeken ook wij de warmte en gezelligheid van binnen op. Yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, lifestyletips, meditaties en prachtige visualisaties helpen ons energiek en vitaal door de donkere maanden van het jaar.
Wanneer?
Dinsdagavond van 19u45 – 21u15
17/10, 7/11, 21/11, 5/12 en 19/12
OF
Woensdagochtend van 10u – 11u30
18/10, 8/11, 22/11, 6/12 en 20/12

Deugdenyoga helpt je bewuster, gezonder en gelukkiger te leven en maakt de prachtige, maar soms moeilijke yogafilosofie die vol met deugden zit, toegankelijk. – Patty Jongemaets

Nieuw vanaf herfst 2017
Deugdenyoga, mijn persoonlijke zoektocht naar evenwicht en balans, mijn steeds groeiende nieuwsgierigheid en fascinatie voor het menselijk lichaam, onze geest en onze ziel, leidden mij de voorbije jaren ook in de richting van therapeutische yoga – opleidingen, onder andere bij de Amerikaanse dokter Timothy Mc Call en zorgden er ook voor dat ik mij de voorbije maanden meer ben gaan verdiepen in yin yoga. De opleiding bij Mirjam Wagner was voor mij de aanleiding om voortaan ook Into Stillness lessen aan te bieden. Zelf ondervind ik immers dagelijks hoe het naar binnen keren in de bubbel van mijn lichaam en geest, me ondersteunen en me op een positieve manier helpen kijken naar wie ik ben. Niet alleen de pijnklachten nemen af, maar de combinatie van deugden, deugdenyoga en yinyoga zorgen er ook voor dat ik me vrijer voel in hoofd en lijf. En dit gevoel wil ik graag delen met anderen.
Into Stillness


Ontdek de stilte in jezelf, op en van de mat. Via ademhalings – en meditatieoefeningen, visualisaties en asana’s of houdingen uit de yinyoga, druyoga en de do-in yoga ontdekken we de stilte in ons lichaam, laten we overbodige spanningen los en verruimen we ons bewustzijn. Into Stillness is een zachte en diep ontspannende les waarin werkelijk contact maken met je lichaam centraal staat.

Into Stillness is geschikt voor de beginnende en de meer ervaren yogi die op zoek is naar meer rust, en minder stress. Omwille van de zachte aard van de oefeningen en het volledig afstemmen van de houdingen op jouw lichamelijke mogelijkheden vormen deze lessen ook een fijn en deugddoend ontspanningsmoment voor mensen met fibromyalgie, cvs, reuma of voor wie herstellende is van een burn-out.

Maandag:
Reeks 1: 23/10, 13/11, 27/11, 11/12 en 08/01 van 19 u 45 – 21 u 15
Woensdag:
Reeks 1: 25/10, 15/11, 29/11, 13/12 en 10/01 van 10 u – 11 u 30

Inschrijven en betalen groepslessen volwassenen

Onze deugdenyogalessen en Into Stillnesslessen worden tweewekelijks georganiseerd. Elke reeks bestaat uit 5 unieke verwenmomenten voor jezelf. Lukt het - om wat voor reden dan ook - niet om deel te nemen aan een volledige reeks, maar ben je wel op zoek naar een me-timemoment van tijd tot tijd, aarzel dan niet om even contact op te nemen. Ook deelnemers van losse lessen verwelkom ik met open armen. Heb je je ingeschreven en heb je betaald voor een reeks op een bepaalde avond of ochtend, maar kan je er een keertje niet bij zijn, dan kijken we samen wanneer je binnen de duurtijd van de specifieke reeks op een ander moment de les kan komen bijwonen.

Prijs losse les: €13 (Elke les duurt anderhalf uur)
Prijs per reeks van 5 lessen: €55
Bij gelijktijdig inschrijven voor meerdere reeksen: €50 per reeks
In de prijs is inbegrepen:
-       Yoga in een kleine groep met persoonlijke aandacht
-       Gebruik yogamateriaal (Een eigen matje meebrengen mag, maar hoeft niet. Een handdoek om op het matje te leggen, mag je altijd meebrengen.)
-       Kopje thee of suikervrij drankje
-       Kort overzicht met yogahoudingen en tips voor thuis
Inschrijven
Inschrijven kan je:
via een mailtje naar: snubbelbubbel@yahoo.com
of via een belletje op 0494/33.78.51

Inschrijving is definitief na betaling op rekeningnummer BE40 0016 5255 6563 op naam van Evi Saerens met mededeling: naam, yoga volwassenen
Losse lessen kunnen de dag zelf bij aanvang van de les cash betaald worden.
Informeer ook even bij je mutualiteit of zij een tussenkomst voorziet in yogalessen.

Individueel

Naast onze activiteiten in kleine groepen van maximum 7 personen, biedt Yogahuis Snubbelbubbel ook individuele trajecten op maat aan. Wil je yoga volgen op individuele basis? Ben je op zoek naar een therapeutische yogareeks voor thuis? Zoek je begeleiding in de vorm van spirit en soulcoaching of gun je jezelf graag een ontspannende reikisessie, dan help ik jou graag verder. Onze nieuwe website met meer informatie is momenteel in volle opbouw, maar heb je nu reeds interesse in één van bovenstaande activiteiten, dan mag je mij steeds contacteren via snubbelbubbel@yahoo.com of 0494/33.78.51.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten