woensdag 29 juli 2015

Lily's preisoep op papa's wijze

Het stormachtige en druilerige weertje zaterdag deden ons plots verlangen naar een stoveke en een kommeke soep. De temperaturen buiten waren nog wat aan de hoge kant om het stoveke aan te steken, maar voor dat kommeke soep kon gezorgd worden. Onder het motto, het is geen weer om een hond door te jagen, keken manlief en dochterlief even in de koelkast en beslisten ze om met de groenten die in huis waren Lily's preisoep op papa's wijze in het leven te roepen. Nadien een kippenboutje met sesam en ananas en de buikjes konden er weer even tegen!


Lily's preisoep op papa's wijze


Ingrediënten

- 2 rode uien grof gesneden
- 1 teentje knoflook
- 4 preistengels grof gesneden
- 1 el olijfolie
- 1/2 el kurkumapoeder
- enkele stevige draaien aan de pepermolen
- snuifje zout
- 1 groentebouillonblokje
- 1/2 el provençaalse kruiden

Aan de slag

Stoof de uien, de prei en de knoflook aan in een beetje olijfolie.
Voeg de kruiden toe en breng aan de kook met 1 liter water.
Laat dertig minuten zachtjes koken.
Mix alle ingrediënten.
Kook nog eens op. Zo verdwijnt de lucht en mogelijk ook een bittere smaak.

Recensie van de zoon

" Tees is echt zieklekkere soep!" (zieklekker = heel heel heel heel heel heel heel heel lekker, maar zieklekker is nu eenmaal korter)


Kippenboutjes met ananas en sesam

(een receptje uit Libelle)

Ingrediënten voor vier personen

- 8 kippenboutjes
- 1 rode en 1 gele paprika
- 250 g ananas uit blik
- 60 g sesamzaadjes
- 4 lente-uitjes
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- sap van 1 limoen
- 1 kl zoet paprikapoeder
- 1/2 kl chilipoeder
- 1/2 kl komijnpoeder
- olijfolie
- peper en zout




Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de ui en snij hem in ringen.
Snij de lente-uitjes in ringetjes.
Spoel de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes.
Pel en pers de knoflook.
Giet de ananas af, vang het sap op en snij de ananas in kleine stukjes.

Meng 2 el ananassap, 2 el olijfolie, het paprika-, chili- en komijnpoeder, de knoflook en het limoensap. Kruid met peper en zout.
Meng nu met de groenten en de ananas en schep alles goed door elkaar in een vuurvaste schaal.
Kruid de kippenboutjes met peper en zout, en leg ze boven op de groenten. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de boutjes nu even uit de oven. Wentel ze door het ananassap en nadien door de sesamzaadjes. Leg ze terug op de groentjes en plaats nog 5 minuten in de oven.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten