donderdag 2 juli 2015

Indianen aller landen, verenigt u!

Heet is het, bloedheet om precies te zijn. Gisteren een eenvoudige waterbowling in elkaar geknutseld en een traditioneel waterballonnengevecht gespeeld. De waterbowling was tof! Gewoon wat lege potjes vullen met water, één iemand die achter de potjes gaat staan en de andere deelnemers rollen met de bal en verfrissen zo de voeten van diegene die achter de potjes staat. Algauw mondde dit ook uit in een echt watergevecht!

Vandaag wilden we de zon wat mijden. Bijgevolg namen we plaats aan de keukentafel voor een leuk namiddagje knutselen. Aangezien Snubbelbubbel eind deze maand een yogacreaworkshop geeft in het teken van indianen, leek het ons wel een leuk idee om alvast wat knutselideetjes uit te proberen. Jef en Lily kozen resoluut voor indianenkettingen. Lekker kleurrijk, fijn om te maken en het resultaat is nog tof ook. 

Nadat we een eerste laagje verf op de pastastaafjes hadden gezet, mochten deze even drogen op satéprikkers. Wij staken de satéprikkers in een blok piepschuim. Zo konden de pastaatjes gemakkelijk en snel drogen. Nadien schilderden we nog wat dessins zoals bollekes, bloemekes, streepjes... Van zodra de pastastaafjes droog genoeg waren, regen we ze aan een lang touw. Nu nog pluimpjes toevoegen en onze indianenkettingen zijn klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten