maandag 27 juli 2015

Sinaasappelzalm met rode rijst

Een gedurfde combinatie met kindjes... maar ze viel in de smaak!

Ingrediënten voor 4 personen

4 zalmmoten
1 onbehandelde sinaasappel
300 gram rode rijst
80 gram geroosterde / gezouten cashewnoten
1 handvol versgehakte groene kruiden (Wij gebruikten peterselie, basilicum, bieslook en rozemarijn.)
olijfolie
peper en zout

Bereiding


- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water.
- Hak de cashewnoten grof.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spoel de sinaasappel grondig, rasp de schil en pers de sinaasappel.
- Meng 4 eetlepels olijfolie met het handvol gehakte kruiden, de schil en het sap van de sinaasappel. Kruid af met peper en zout.
- Giet de rijst af en laat goed uitlekken.
- Bestrijk een ovenschaal met olie.
- Doe de rijst in de ovenschaal en meng er de cashewnoten door.
- Wentel de zalmmoten door het mengsel van olijfolie, de gehakte kruiden, en de schil en het sap van de sinaasappel.
- Leg de zalmmoten op de rijst en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten