zaterdag 25 juli 2015

Zon, zee, zand en zen

"De volgende dagen wordt het overwegend droog met typisch Belgische temperaturen..."
Het moment om na onze omgekeerde dag (een dag waarop we alles in de omgekeerde volgorde deden) op de trein en de tram richting De Haan te springen en 12 dagen te genieten van zon, zee, zand en zen. 

Onze klassieke ingrediënten voor een zon-en zeevakantie op een rij! 


Met potjes, emmerkes en stokken de leukste kastelen en zandsculpturen bouwen en af en toe wat rust inlassen met een appeltje en een dik boek.

Heerlijke bos- en strandwandelingen met een tussenstop in het speelbos 'Vossenhol', een warme chocolademelk op het strand van de Vosseslag en bij mooi weer een vleugje yoga in het bos. Bij miezerweer met je schoenen door de branding lopen en nadien op blote voeten naar huis wandelen = blotevoetenpad ten voeten uit! 


Naast het opzoeken van wat rust in de 'Duinbossen', een uitgestrekt wandelgebied van wel 152 hectare groot van de Vosseslag tot Wenduine, kon een ritje met de go-cart op de dijk van Middelkerke niet ontbreken. We trokken naar Middelkerke, één omdat je daar op de dijk mag go-carten en twee, omdat daar op 18 juli het startschot voor het stripfestival gegeven werd. Dit jaar is het thema Suske en Wiske in de oorlog. Na een vrij korte tocht waarbij stripbeelden afgewisseld worden met rekwisieten en foto's uit WOI, beland je in een kleine speelzone, alvorens een grote hal vol stripverhalen en auteurs binnen te wandelen. De kids vonden het leuk, hoewel Jef het informatieve gedeelte nogal beperkt vond.


Een bezoek aan de Japanse tuin, het Noordzeeaquarium in Oostende en aan Boudewijn Seapark in Brugge stonden dit jaar ook op ons lijstje. De Japanse tuin is een oase van rust midden in het bruisende en drukke Oostende. Nadien even kuieren over de dijk en genieten van de bootjes in de haven om tot slot een bezoekje te brengen aan het Noordszeeaquarium. Klein, maar fijn is hier misschien wel op zijn plaats. In een zevental aquariums zwemmen de noordzeebewoners lieflijk en soms een beetje vervaarlijk rond. Je komt er ook te weten hoe je garnalen moet pellen en kan er genieten van tal van mooie schelpen. Het moet gezegd, de tijd is hier wel een beetje blijven stillestaan, maar voor wie houdt van een vleugje nostalgie is dit aquarium zeker een bezoekje waard.


Het leuke aan Boudewijn Seapark is dat het geen hypercommercieel gedoe is. Je wordt hier niet overstelpt door indrukken, winkeltjes, ijsventers..., maar kan hier gewoon genieten van de rustige sfeer, de leuke attracties en de fijne shows. Vooral de show met de zeeleeuwen en de dolfijnen vonden onze kids de max.

Onze vakantie afsluiten, deden we in stijl. Met een heerlijk biologisch ijsje genoten we van het straattheaterfestival in De Haan en trokken we tegen 23 uur naar het strand waar we vanop het terrasje van een strandcabinetje genoten van het vuurwerk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten