woensdag 8 juli 2015

Pickenickenickenicke

De warmte de voorbije dagen zorgde ervoor dat we zin hadden om te picknicken. Je kent dat wel, een wandelingetje maken, de ideale boom zoeken en daar wat spelen en een hapje eten. Daarnaast vinden Jef en Lily-Alice het ook geweldig om in onze tuin te picknicken. Gewoon een dekentje op de grond en daar de bokes oppeuzelen, liefst met een lekker drankje en een gezond koekje. Nadien een tof spelletje spelen en het lijkt wel of we op daguitstap geweest zijn. Leuk en bovendien niet duur!

Tijdens onze laatste tuinpicknick mochten suikervrije aardbei - en muntcitroenlimonade en heerlijke mueslirepen niet ontbreken!
Aardbeilimonade (goed voor 4 glazen)


100 gram zoete aardbeien
2 citroenen
50 gram kokosbloesemsuiker
0,75 liter water

- Was de citroenen.
- Rasp de schil van 1 citroen.
- Pers de 2 citroenen.
- Doe de aardbeien en het water in een maatbeker en mix met de staafmixer.
- Voeg de geraspte citroen, het sap van de twee citroenen en de kokosbloesemsuiker toe.
- Meng alle ingrediënten grondig.
- Dek af en laat een nacht in de koelkast staan.
- Zeef het mengsel.
- Doe één ijsblokje in een glas, giet de aardbeilimonade op het ijsblokje en werk af met een blaadje munt.

De leuke rietjes vonden we bij LANGZALZELEVEN.

Leuk om weten
Aardbeien bevatten vitamine C en zijn een bron van jodium, kalium en foliumzuur. Aardbei versterkt de werking van de hersenen en is bovendien erg goed voor gebit en tandvlees.

Muntcitroenlimonade (goed voor 4 glazen)


2 takjes munt
sap van 2 citroenen
4 el agavesiroop
0,75 liter water

- Was de munt en doe hem samen met het water in een maatbeker.
- Mix met een staafmixer.
- Voeg het citroensap en de agavesiroop toe en meng grondig.
- Dek af en laat 1 nacht in de koelkast staan.
- Zeef het mengsel.
- Serveer de muntcitroenlimonade met een ijsblokje en een blaadje munt. Bij het zien van de foto realiseer ik mij dat een schijfje citroen op de rand van het glas ook schoon zou zijn.

Leuk om weten
Munt is zeer gezond, helpt bij de spijsvertering en is bovendien ontstekingsremmend. Ook heeft munt een positieve invloed bij ademhalingsproblemen en werkt hij verlichtend bij astma.
Mueslirepen of is vierkanten hier een beter woord


Deze mueslirepen zijn niet volledig suikervrij, maar hier vinden we ze even lekker als pakweg een snickers. Minder calorieën en suikers dan een snickers bevatten ze zeker en daarom toch maar even vermelden!

- 300 gram muesli (met noten of gedroogde vruchten)
- 50 gram havermout
- 250 ml gecondenseerde melk 
- 2 el biologische honing (Door honing toe te voegen worden de repen lekker smeuïg. Wil je ze liever krokanter en iets minder zoet, laat dan de honing achterwege.)
- 3 handen vol studentenhaver of 200 gram cranberry mix

1) Meng de muesli, de havermout en de studentenhaver of cranberry mix.
2) Warm de gecondenseerde melk licht op en voeg de honing toe. Meng goed door!
3) Meng de droge ingrediënten en de melk (al dan niet met de honing) goed en giet het mengsel in een bakvorm. Wij gebruiken hier onze springvorm.
4) Plaats de bakvorm in het midden van een voorverwarmde oven  (150°C) en laat 25 minuten 'bakken'.Hoewel ik mezelf een koopstop heb opgelegd, heb ik toch maar eens zitten rondsnuisteren naar coole picknickdekens, 'assorti' servies en bijhorende koeltassen. Helemaal verliefd ben ik op deze schattige konijntjes. Een fris en leuk dessin, maar toch ook een beetje vintage. Het motiefje doet mij immers denken aan de witte kopjes met de oranje bloemekes bij de bomma. Maar zoals ik al zei, hier even een koopstop :-) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten