vrijdag 26 februari 2016

Knutsels

Op zoek naar snelle knutsels met kids? 

Servies beschilderen


Het stond al langer op ons verlanglijstje, en bovendien lagen de porseleinpennen al een hele tijd klaar. Het voorbije weekend waagden we ons aan dit avontuur en het moet gezegd: het was plezant, ontspannend en er kwam geen geklieder bij kijken. Laat dat nu net de succesingrediënten zijn voor knutselen met kleine kapoenen.

              


Een oud servies, enkele porseleinstiften en eventueel wat hulpmiddeltjes zoals een bakvormpje, meer heb je niet nodig. Maak een leuke tekening op het servies, laat vier uur drogen en plaats het nadien 90 minuten in een oven van 160°C. Zo simpel is het!


Potje van strijkparels


We hadden ze hier al vaak zien passeren, die potjes met strijkparels, maar zelf hadden we ze nog nooit gemaakt. Toen Lily-Alice laatst vroeg om nog eens iets met de strijkparels te maken, was ze meteen enthousiast over de potjes. Klaar in minder dan twintig minuten en een dosis kleur om u tegen te zeggen.

               
Neem een kommetje dat hittebestendig is. Vet het in met een laagje olie. Giet nu de strijkparels in het kommetje en beweeg het kommetje zoals je dit met bloem in een bakvorm doet. De strijkparels blijven als vanzelf plakken. Werk hier en daar de open plekken nog wat bij met extra strijkparels en plaats dan gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat nadien het kommetje volledig afkoelen. Van zodra dit gebeurd is, komt het potje van strijkparels gemakkelijk los.


Nachtlampje Olaf


Voor haar verjaardag wilde Lily - Alice dit jaar dolgraag een feest in het thema van Frozen. Naast Frozentaart, Frozenversiering, Frozenyoga :-), hadden we ook een Frozenknutselactiviteit voorzien. "Geen prinsessen, mama, want ik heb ook jongens uitgenodigd!", was mevrouwtje haar niet mis te verstane wens. Dus gingen we aan het snuisteren op Pinterest en botsten we op schattige nachtlampjes. Lily maakte intussen ook al een vriendinnetje voor Olaf.


                                 


Plaats 2 bekers op elkaar. Wij maakten ze aan elkaar vast door de armen zowel door de bovenste als door de onderste beker te prikken en dan vast te draaien. Nadien een druppeltje secondelijm (Dit gebeurde niet door de kids!) tussen beide bekers en beide delen zijn op elkaar bevestigd. 
Snij de bodem uit de onderste beker en plaats hier een LED-kaarsje in.
Teken een grappige mond en wenkbrauwen.
Plak wiebelogen onder de wenkbrauwen en voorzie Olaf ook nog van een oranje neus en zwarte knopen uit papier.

Hier houdt Olaf alvast de wacht naast het bed van Lily en soms ook dat van Jef.Geen opmerkingen:

Een reactie posten